Tänään maatilalla

Kommenttien kirjoittaminen pitäisi nyt onnistua kaikilta.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kirjoittaminen vaatii aikaa

Valitettavasti näin keväällä työt alkavat haitata harrastuksia. Kirjoittaminen on mielessä, mutta aika katoaa horisonttiin.

Lehmät ovat pääasiassa poikineet. Kaksi pihtaa, lienevätkö tiineinäkään. Tähänatsisena saldona on 16 sonnia ja 4 lehmästä. Ei tarvitse miettiä mitkä hiehot otetaan uudistukseen. Sattuvat vaan olemaan semmoisita emistä, jotka olisivat voineet tehdä sonnivasikan. Mutta aina ei saa mitä tilaa.

Varsan kanssa kävin näyttelyssä. Hevoskoulussa opitut keinot olivat kaikki käytössä ja sain kuin sainkin karvan kuntoon ja hevosen asiallisen näköiseksi! Varsa palkittiin II-palkinnolla ja oli ikäluokkansa paras. Olkoonkin, että ikäluokassa oli vain neljä varsaa, mutta sininen rusetti ja kivennäissäkki lämmittävät kummasti mieltä.
      Kunhan ehdin, voin kirjoittaa hevosen valmistelemisesta näyttelyihin, kun kaikki keinot ovat sallituja.
      Loimet onnistuin riisumaan sen verran piilossa, ettei niitä tainnut kukaan nähdä...


Videon taustalla kuuluva selostus koskee edellistä varsaa. Varsan hätäinen kävely johtuu raipasta, joka heilui sivullani.

2 kommenttia:

  1. Milläs mallilla teillä syystyöt on? :)

    VastaaPoista
  2. Oikeastaan syystyöt ei edisty mitenkään. Aika on vierähtänyt lihanleikkaamolla ja hirvenmetsästy sotkee "normaalia" elämää pätkittäin. Samoin aikaa vie tuvan remontti ja kesällä palanut konehallin katto. Yritän näistäkin kirjoitella.

    VastaaPoista

Palutteesi kiinostaa aina.